Защо не мога да вляза в профила си?

Защо не мога да вляза в профила си?

Здравейте приятели!

Вероятно вече сте забелязали, че уебсайта има изцяло нов облик.
Искам да ви кажа, че не само облика му е нов, но и цялата софтуерна система (неговото ядро) е нова.

Стария уебсайт беше много ограничен от към функционалности, защита и много други неща. Уебсайта работеше със софтуер, който беше замислен и развиван през първото десетилетие на далечната 2000 година. За времето си той беше супер и предлагаше много възможности, но технологиите се развиват светкавично и понякога се налага цялостна подмяна, както и в този случай. Стария софтуер просто вече не можеше да предложи необходимото защото, за да бъде това изпълнимо, софтуера трябваше да бъде цялостно пренаписан. Такъв тип софтуери с всичките му доработки и малки фиксове през годините не могат да се редактират лесно, защото подменяйки едно парче код може да се създадат много нови проблеми и съответно пробиви. За това се наложи пълна подмяна с напълно нова система. С някои от вас сме обсъждали много пъти всичките недостатъци на уебсайта, но нямаше как да бъдат отстранени само част от недостатъците без това да генерира нови такива.

Какво ново има?
Вероятно не виждате голяма разлика във функционалността на уебсайта към момента освен, че той е изцяло променен визуално. И все пак всички проблеми и проблемчета, които старата система имаше вече са в миналото. Идеята на новия софтуер не е той да бъде бляскав и да изпъква, а по-скоро да не ви кара да се замисляте за него. Тоест софтуера, който стой зад уебсайта трябва да бъде незабележим. Така трябва да бъдат всички неща в ежедневието ни. Да съществуват и да вършат работата, за която са създадени, но без да ни карат да се замисляме за тях :)

И защо все пак не мога да си вляза в профила?!?
Вероятно продължавате да си задавате този въпрос и тук ще опитам да отговоря кратко смислено и разбираемо.
Защото старите ви профили заедно с всичките ви обяви просто не са прехвърлени в новата система и никога няма да бъдат. Ще трябва да си направите нови профили. Съжалявам, че ще ви изтормозя с тази стъпка, но се налага. Опитах да намеря решение на проблема, но такова няма. Тоест има, но противоречи на моите разбирания за защита на потребителя. Ще опитам да обясня за тези от вас, които все пак желаят да разберат.

Стария софтуер записваше вашите пароли в датабазата като ги криптираше с много старт и не толкова ефективен начин, а новия работи по напълно различен начин, който е несъвместим със стария. Това ще рече, че за да прехвърля старите ви профили в новия софтуер, трябваше да декриптирам вашите пароли и след това да ги криптирам отново, за да паснат на новия софтуер. Не е кой знае колко трудно, но правейки това щях да имам пряк достъп да вашите пароли. Много от вас не знаят, но обикновено администраторите на уебсайтове нямат директен достъп до вашите пароли, защото системите на сайтовете ги криптират още преди те да бъдат записани в датабазите или поне така трябва да работят нещата. Това ще рече, че за да може администратора да види точно вашата парола, той трябва да я декриптира (разшифрова) и чак тогава да прави каквото трябва. В нашия случай трябваше да декриптирам вашите пароли и след това да ги криптирам по изискванията на новия софтуер. Предпочитам вашите пароли да си останат анонимни за мен и съм готов да поема риска да ви загубя като потребители за това.

Приемете моите извинения за загубата на старите ви профили и всички обяви обвързани с тях. Съжалявам!

Ако все пак не желаете да се отказвате от мен и Prodavase.bg, тогава мога да предложа моята помощ, за да върнем вашите обяви отново онлайн в уебсайта. За целта трябва първо вие да си направите нов акаунт в уебсайта и след това да се свържете с мен чрез формата за контакт на уебсайта или като ми пишете директно на имейл: arcsalesltd@gmail.com с искане да върнем обявите ви. Мога да съдействам с връщането на обявите ви след като вече имате създаден акаунт. И ще ви помоля, когато правите новия си акаунт, той да бъде със същия имейл адрес, с който сте били регистрирани преди, за да мога по-лесно да направя асоциация и да върна всичките ви обяви. Надявам се, че така ще успея поне частично да върна доверието ви в мен и уебсайта.

Оставам на разположение за всякакви запитвания, оплаквания и въпроси, както винаги :)

Поздрави,
Ангел Аръков