3 изключителни Европейски Автомобилни производителя

3 изключителни Европейски Автомобилни производителя

Когато се замислите за изключителни автомобили, които се произвеждат в Европа, мислите ви насочват ли се само към автомобили, произведени от Rolls Royce, BMW или Mercedes? Може би на ум ви идват и Jaguar и Lamborghini. Всяка от тези марки наистина заслужава всички награди, които са получили през годините. Все пак има три марки, които по различни причини са изключителни. Нека да разгледаме Volvo, Volkswagen и Audi, трите марки, представени в тази статия.

 

За държава, която има само девет милиона души население, да има един автомобилен производител би било достатъчно невероятно, но да представиш пред света два автомобилни производителя е просто феноменално. Volvo и Saab са от тази конкретна страна, която е Швеция. Сега като част от Ford Motor Company, Volvo оказва значително влияние върху автомобилната индустрия през годините. Стандартите за безопасност, които бяха универсално ниски другаде, са много по-ценени от Volvo. Зоните на смачкване в предната част, подсилените покриви и специално проектираните интериори произхождат от Volvo. От тези високи стандарти за безопасност излязоха редица автомобили, които наистина са едни от най-добре изградените и най-безопасните автомобили на пътя. За щастие, под ръководството на Volvo, много автомобилни производители по света са въвели високия стандарт за безопасност на Volvo. Това прави Volvo изключителен в моите очи.

Volvo

 

Компанията Volkswagen, която донесе на света първата кола на хората, Beetle, също е изключителна. За първи път проектиран в Германия през 30 -те години на миналия век, бръмбарът оцелява през Втората световна война и е един от най-масово произвежданите и обичани автомобили в света. От 50 -те години на миналия век Beetle успява да направи моторизиран транспорт достъпен за хора, които иначе не могат да си позволят кола. От студенти в САЩ до работници мигранти в Мексико и от песъчливите градове на Холандия до ирландските земеделски земи, Beetle направи притежаването на кола достъпна за масите. Дори след като вносът в САЩ е спрял през 70 -те години на миналия век, бръмбарът е произведен за друго поколение и продаван в Мексико.

Volkswagen Beetle

 

Без да подчертаваме твърде много темата, терминът, който най-добре описва технологията на quattro на Audi, е „превъзходно управление“. Може би това е подценяване, но когато Audi представи quattro задвижване на всички колела, компанията хвърли ръкавицата и каза на останалата част от автомобилния свят, че quattro е стандартът, по който ще се оценяват всички луксозни седани. Технологията на Audi quattro е дала на компанията толкова голямо предимство пред конкурентите, че през годините е забранено да участва в определени видове състезания. Всъщност технологията quattro на Audi осигурява непрекъснато сцепление, когато други схеми за управление на пътя са достигнали своя праг.

Audi Quattro

 

И така, ето го. Три наистина изключителни автомобила от европейския континент, може би изключителни по начини, които трябва да бъдат обозначени като необикновени.