4 стъпки към успеха в инвестирането в Недвижими имоти

4 стъпки към успеха в инвестирането в Недвижими имоти

4 стъпки към успеха в инвестирането в Недвижими имоти!

Инвестирането в недвижими имоти е винаги добро и понякога е горещо. Когато е горещо, десетки семинари за недвижими имоти започват да се търкалят в цялата страна и хиляди хора харчат хиляди левове, за да се научат как да инвестират правилно в недвижими имоти.

Удивителен е фактът, че от всички тези хиляди нетърпеливи хора, които посещават тези семинари, само около 5% купуват дори една инвестиционна къща. Защо? Гурутата по недвижими имоти продават така наречения тренд и правят печалбата от недвижимите имоти да звучи лесно. Истината е, че е просто, но не е лесно.

Ето един бърз план, който ще даде възможност на всеки да започне да изгражда финансова независимост.

Има четири основни стъпки за инвестиране в еднофамилни къщи:

1. Купете жилища под пълната пазарна стойност. Да, хората наистина продават жилища на по-ниска от пълната им стойност. Ключът е да се разбере, че повечето собственици на жилища ще вземат предвид само оферта за покупка, която е изцяло в брой и в рамките на 5% до 10% от очакваната от тях продажна цена.

Успешният инвеститор се научава да намира финансово затруднени собственици на жилища, които нямат друг избор, освен да продават на по-ниска цена от пазарната стойност. Такъв тип продавачи са тези, които са загубили работата си или се развеждат, живеят извън доходите си, дълги години живеят в чужбина или пък се канят за минат в чужбина, семейството е затрупано с медицински сметки или пък не рядко се случва тези дни парите им да отидат за поддържане на някой лоши навици.

Това са примери за мотивирани продавачи. Те трябва да продадат и ще приемат оферти различни от конвенционалното „плащам в брой“. Това са продавачите, които трябва да намерите вие.

2. Как да намерите мотивирани продавачи? Като работите за това! Както всеки друг бизнес, важно е да се разработи малък маркетингов план. Ето един прост вариант, който е много ефективен и е доказан още преди много години. Продажби от врата до врата.

Вие ще продавате уменията си като купувач на жилища на хора, които трябва да продават. Вие сте там, когато имат нужда от вас и имате умението да им помогнете да решат поне част от проблемите им. С търсенето от врата на врата ще научите много повече и ще купите повече жилища по-бързо от всеки друг метод. Въпреки това, повечето хора просто няма да ходят от врата до врата в продължение на три или четири часа седмично. Добре, има и други начини.

Можете да се ровите в обявените на ЧСИ-тата за имоти или да проверявате често всички обяви за имоти в сайта. Срещата със собственик на жилище веднага след като са получили известие, че са на път да загубят дома си, ви позволява да се справите с много мотивиран продавач. Други публични съобщения, които предоставят възможности за закупуване, включват завещание, развод и фалит. Можете да следите списъците с домове за продажба във вашия местен вестник или интернет сайт.

Можете да се обадите по телефона на хората, намерени в тези известия, или това е най-малко отнемащото време, да изпратите съобщение, изразяващо вашия интерес от закупуването на техния имот. Това ще създаде възможности за покупка, но не толкова, колкото личен контакт.

3. След като намерите мотивиран продавач, трябва да разберете как да формулирате оферти, които осигуряват ползи както за вас, така и за собственика на дома. Добрият инвеститор в недвижими имоти бързо научава, че това не е бизнес с кражба на имоти, а с решаване на проблеми по начин, който е от полза за продавача.

Собственикът на жилище е в някакво трудно положение и можете да го спасите от обществено смущение и в повечето случаи да му дадете поне малко пари, за да започне ново начало.

Никой инвеститор не може да си позволи да оставя пари на масата във всяка сделка. Никой освен Бил Гейтс няма толкова много пари. Трябва да използвате творчески техники като, лизинг, опция и поемане на ипотечни плащания и т.н. За тези сделки са необходими малко или никакви пари. Можете да намерите много образователни материали на разумни цени по тези теми в книжарниците или онлайн. Същото образование, което семинарите продават за хиляди левове.

4. Вие правите печалба, когато купувате! Никога не правете покупка, преди внимателно да определите как точно ще постигнете печалбата си. Ако решите да задържите имота като дългосрочна инвестиция, месечният доход от наем ще покрие ли ежемесечната ипотечна вноска? Ще продадете ли сделката на друг инвеститор за бързи пари? Ще направите ли ремонт, за да продадете имота на пълна стойност? Ще го замените ли бързо за по-желан имот? Имайте план, преди да купите.

Имате четири стъпки, които дори инвеститор на непълно работно време може да изпълни за три до четири часа седмично. Каква е липсващата съставка? Вашата решителност и постоянство. Ако непрекъснато следвате плана за няколко месеца, ще бъдете по пътя към постигане на финансова независимост.