Помощ

Често задавани въпроси.
Тук ще манерите отговор на често задавани въпроси от нашите потребители. Ако не намерите отговор на въпроса си тук, може да погледнете в блога ни или да ни пишете на support@prodavase.bg
Ще отговорим максилно бързо на всяко запитване.

 • 1. Регистрирах се, но емайла за потвърждение не пристига.
  - Някой имейл доставчици маркират емайлите ни като спам. Погледнете в папката за спам.
  Ако в рамките на 10 минути, не е пристигнал имейл за потвърждение на регистрацията ви, опитайте да влезете в сайта с използвания имейл при регистрацията и предоставената парола. Сайта ни ще ви уведоми, че регистрацията не е потвърдена и ще ви даде възможност да изпратите още един имейл за потвърждение.
  Ако и този път не получите имейл тогава може да ни пишете на support@prodavase.bg като се уверите, че ни пишете от имейл адреса използван при регистрацията и споменете използваното потребителско име.
  Ние никога няма да питаме за вашата парола.

  - От днес 10/12/2016 вече няма нужда да потвърждавате регистрацията си. Ако успешно сте преминали през процеса на регистрация, тогава можете да продължите директно и към добавянето на обявите си.
 • 2. Обявата ми беше отхвърлена. Защо?
  Съжаляваме за неудобството, но не всички обяви могат да бъдат одобрени. Независимо дали обявата ви е била одобрена или не, ние ще ви изпратим имейл с информация. При отказ от публикуване на обявата ви в имейла изпратен от нас ще намерите информация защо сме сметнали, че обявата ви е неподходяща.
  Ние следваме няколко основни правила при одобрение:
  - Обявата е в правилната категория.
  - Обявата дава достатъчно информация за продукта или услугата, която предлагате.
  - Обявата съдържа снимки без чуждо лого.
  - Обявата не накърнява ничии права.
  - Обявата не е в разрез с Българското законодателство.
  - Обявата не подканва към незаконни дейности.
  - Обявата не е дублираща на вече съществуваща такава публикувана от вас.
  - Обявата не цели да навреди на потребителите ни.
  - Обявата има истинно съдържание.
 • 3. Защо новата ми обява беше отхвърлена, а старата запазена?
  Сайта ни за обяви е в тясна връзка с много социални мрежи, Google и други търсещи машини.
  Всяка нова обява получава индивидуален номер в системата ни, който се добавя в URL адреса (линка към обявата) на обявата.
  След публикуване на обявата ви тя започва да бъде следена от търсещите машини, като търсещите машини насочват трафика си точно към този индивидуален URL адрес. Ако до сега сте мислили, че добавяйки нова обява ще спечелите няколко прегледа в повече, защото обявата ви се е показала отново на началната ни страница, представете си колко посещения губите, защото търсещите машини изпращат трафика си към вече не съществуваща обява!
  Това се случва и с трафика генериран от социалните мрежи. Повечето ни обяви се публикуват в над 5 социални мрежи, достигайки до стотици хиляди потребители и при премахването на старата ви обява, губите всичкия трафик, който бихте могли да генерирате благодарение на промяната на URL адреса.
  Съветваме ви да запазвате старите си обяви активни до момента, в който те вече не са актуални. Ако желаете да промените, добавите или премахнете нещо от обявата си, тогава използвайте опцията за редакция. В блога ни ще намерите още информация за това как работят търсещите машини, както и няколко допълнителни съвета за увеличение на прегледите на обявите ви.